21 Mayıs 2011 Cumartesi

Reflü Tedavisi

Reflü tedavisinde en fazla kullanilan iki yöntem tibbi tedavi ve cerrahi yoldur. Son dönemlerde daha çok yapilmaya baslanan endoskopik yöntemlerin sonuçlariysa tibbi ve cerrahi tedavi kadar basarili degildir.



Mide fitiginin reflüye eslik ettigi kisilerde öncelikle seçenek ameliyattir. Mide fitigi bulunmayan insanlardaysa öncelikle tibbi tedavi yapilir. Tibbi tedaviyle sikayetleri geçmeyen yada tedavinin iyi gelmesini karsin tedavi birakildigi zaman sikayetler tekrarliyorsa ameliyat gerekebilir.


Genç, aktif hayati bulunan ve uzun süreli ilaç kullanmayi istemeyen hastalarda da ameliyat düsünülebilir. Kullanilmakta olan ilaçlarin yan etki gösterdigi hastalarda ameliyat kaçinilmazdir.


Ameliyatla Reflü Tedavisi


Cerrahi tedavi mide reflüsünün en garanti tedavi seklidir. Yani orta ve uzun dönem sonuçlari hem tibbi hem de endoskopik tedaviden daha etkilidir.


Ameliyatlar uzun süredir minimal invazif yöntemlerle yapilabilir. Bu sekilde hastanin hissedecegi rahatsizlik çok az, hastanede kalis süresi ve ise baslangiç süresi daha kisa olur.


Ameliyat esnasinda laporoskip olarak fitiklasan mide karin içine, orjinal yerine geri çekilir. Genisleyen ve anatomisi bozulan hiyatus onarilir. Yemek borusuyla midenin birlestigi bölümün çevresine, farkli teknikler ile midenin kendisi sarilarak bir hokka mekanizmasi meydana getirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder