21 Mayıs 2011 Cumartesi

Amerika’da iPhone 4 Fiyatlari

 

Anavatani Amerika hatta biraz daha özele inersek California olan iPhone en yeni modelleri ile yaygin bir sekilde kullaniliyor. Yerli mal oldugu için biraz da sahiplenme ve memleketçilik duygularinin etkisiyle en çok tutulan ve kullanilan akilli telefon olma özelligini tasiyor. Zaten apple sirketi de bölge halkinin hakkini vermiyor degil. Ambalajindan tutun tanitimina kadar California imzasi görebilirsiniz. Hersey yerinde ucuzdur ya hani, peki bu iPhone anavatani ABD’de ucuz mudur?

 



 

Basta Ingiltere olmak üzere birçok Avrupa birligi ülkesinin aksine iPhone 4 ABD’de AT&T tarafindan sözlesmeli olarak satiliyor. Bu demek oluyor ki iPhone 4 Amerika’da hemen alayim kullanayim tarzinda bir ürün degil. Bu sözlesme olayi tabiki kalici degil. Yani iPhone 4 ve bundan sonra çikacak olan iPhone’lar ilk 2-3 ay bu sekilde satiliyor Amerika’da. Gitmeden önce apple’in Amerika resmi sitesinden bu durumu kontrol etmek lazim. Son gelen haberler vergi dahil $680 ücretle direk gidip AT&T magazalarindan alinabilecegi yönünde. Ebay ve Bestbuy gibi internet üzerinden satis yapan sitelerden elbette kontrat yapmadan iPhone 4 alinabiliyor ama onu da siparis vermek için ABD adresi ve 5-10 gün arasi bir bekleme süresi var. AT&T’den aldiginiz zaman eger bir tanidik vasitasiyla kontratli alayim diyorsaniz internet içeren bir paket + 2 sene boyunca konusma için para ödemeniz gerekir. Bu yöntemle iPhone sahibi olmak ziyarete gidenler için pek muhtemel degil. Böyle bir cihaz almis olsaniz bile asagida sim kilidi sorunu olarak açiklayacagimiz bölümde de genis olarak anlatacagimiz gibi Türkiye’de ancak sim kilidi kirdirarak bu telefonu kullanabilirsiniz ancak.

 

Sim kilidi demisken ABD’den alinan iPhone 4 ler maalesef sim kilitli. Bu da ABD’den iPhone 4 almak biraz dezavantaj teskil ediyor anlamina geliyor. iPhone 4 ilk çiktigi zaman ABD’den alinan cihazlar en degersiz olanlar idi. Çünkü kullanmaya baslamak için ultrasn0w unlock denilen bir program beklenmesi gerekiyordu. Simdi bu problem çözüldü ama yeni çikacak iPhone 5 için ABD yine ayni sorunla karsilastiriyor yurt disindan iPhone almak isteyenleri. iPhone 4 gibi bir telefonunuz olup 1-2 ay sim kilidi kiracak programi bekleyip telefonu sadece iPod olarak kullanmak iskence gibi birsey olsa gerek. Diyelim ki unlock yayinlandi, bu sefer de yer yeni firmware güncellenmesinde yeniden telefonunuzu unlock etme durumuz olacak.

src="http://www.bilgispot.com/wp-content/uploads/2011/05/iphone.jpg" alt="iphone Amerikada iPhone 4 Fiyatlari" width="550" height="228" />

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder