21 Mayıs 2011 Cumartesi

Edremit Tatil Yerleri – Edremit Gezilecek Yerler

Eger sessiz ve sakin bir tatil geçirmek istiyorsaniz iste sizlere büyük bir firsat. Edremit, tam bir oksijen deposu olan ve betonlasmaya karsi doga güzellikleri ile insani büyüleyen bir tatil beldesidir.



Edremit’ e gittiginizde iste sizlere lazim olan bilgiler.


Sahindere Kanyonu : Edremit’in en eski yerlesim alanlarindan biri olan Sahindere Kanyonu, Altinoluk’ a kisa bir süre kadar ileride bulunmaktadir. Sonunu göremediginiz bir magara kadar etkileyici olan kanyon tam olarak 600 metre yüksekliginde ve 27 kilometre uzunlugundadir. Edremit’ e daglardan gelen temiz havayi pompalama görevi bu essiz güzellikte ve kokudaki kanyona düsmüs durumda.


Antandors : Edremit’in batisinda bulunan antik kent Antandros, efsane kahraman Conan’in yurdu olarak yillardir ün salmistir. Bir çok arkeoloji eserin bulundugu Antandros’ a uzmanlar gelecegin efesi gözü ile bakmakta ve korumaktadir.


Tahtakuslar Müzesi : Edremit’ten çiktiginizda Altinoluk yolu mevkiinde bulunan Tahtakuslar Müzesi, UNESCO ödüllü en güzel müzeler arasinda yer almaktadir. Kazdagi köylerine yerlesmis Tahtaci Türkmenlerinin giysileri, esyalari, hali ve çadirlari Tahtakuslar Müzesi’ nde en güzel sekilde tanitilmistir.


Edremit, Sarikiz söylentisi ile her yil 15 Agustos’ta binlerce yerli ve yabanci turistin akinina ugramaktadir. Sarikiz, Hasanboguldu köyü ile Akçay yolu arasinda bulunan Kartalçimen Düzlügü’nde anilmaktadir.


Edremitte kalmak isterseniz oldukça fazla imkaniniz var. Kalacak yer sikintisi yasamayacaginiz ender yerlerden biridir. Güler yüzlü ve oldukça yardimsever halk ile bütünlesen ilde bir eve misafir olarak günlerce kalabilir veya otelleri tercih edebilirsiniz.


Etiketler:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder