21 Mayıs 2011 Cumartesi

Antioksidan besinler, yiyecekler, meyveler !

Ilerleyen yasla birlikte daha genç bir görüntü için her türlü kozmetik ürünü denerken beslenmenin önemi unutulur. Oysa anti oksidan bakimdan zengin bazi besinler daha genç görünmenizi ve daha saglikli olmanizi saglayabilir ve sizi güzellestirebilir. Peki yerken güzellestiren yüzümüze sürdügümüzde mucizeler yaratan besinler nelerdir.



Turunçgiller : içerdigi c vitamini ile ciltte kollojen yapimini destekler. Yaslanmayi geciktirirler.


Domates: Güçlü bir anti oksidan olan likopenin en iyi kaynagidir.


Brokoli: Antioksidan özelligi en yüksek olan yiyeceklerden biridir. Ayrica c vitamini ve beta karotenden de zengidinir.


Akciger meme mide kolon ve prostat kanserlerine yakalanma riskini azaltir.


Koyu yesil yaprakli sebzeler : Her gün soframizda bulunmasi gereklidir. C vitamini karo tenoidler ve liften oldukça zengin oldugu için ciltte kollajen yapimini artirir.


Elma : içerdigi pektin nedeni ile kolesterolü düsürür antioksidan içeri ile serbest radikallerin vücuttan atilmasini saglar.
Findik badem ceviz vb. yagli tohumlar : e vitamini çinko selenyum ve esasiyel yag asitlerinden zengin oldugu için cilt güzelliginde önemlidir.


Sarimsak : antioksidan tansiyon düsürücü kanserden koruyucu antiseptik anti bakteriyal özellikleri vardir.


Soya : Yasa bagli hormon dengesizliklerinin önlenmesinde yardimcidir.


Süt yogurt : bagirsaklarin düzenli çalismasini saglayarak kolan kanserinden korur. Ayrica bagisiklik sistemini güçlendirir.
Kirmizi et ürünelrini haftada bir iki kez ile sinirlandirmalisiniz. Buna karsin özelikle omega 3 yag asitlerinden zengin olan balik tüketimini artirmaniz sagliginiz için önemlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder