21 Mayıs 2011 Cumartesi

Çocuklara Oyuncak Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir ?

Oyuncak tercih ederken pahali yada ucuz olmasi degil onun gelisimi için en uygun pratiklikte olmasini tercih etmelisiniz. Oyuncaklar çocugun psikososyal gelisimine hayal gücünün gelismesine yaraticilik yeteneginin artmasina zihinsel ve bedensel gelisiminin artmasina yardimci olur. Bebeginiz dogduktan sonra bebek ses sekil renk ve hareketlere karsi hassaslik gösterir. Etrafinda olan biten her sey onun dikkatini çeker. Ona alacaginiz ilk oyuncaklar görme isitme ve duygularini gelistirecek sekilde olmalidir. Renkli çinçinlar dönen çanlar gibi oyuncaklar ilk tercihidir.

Oturmaya baslayan gençlerin oyun alanlari genisler. Bu gelisimde olan bebekler için çesitli sekillerde olan renkli küpler tercih edilebilir. Bu aylarda aldigi tüm oyuncaklari avuç içiyle aldigi için avcuna sigan büyüklükte olmasi gerekiyor. Bu onun oyuncaklari daha iyi kavramasi ve oyunun kolaylasmasini saglayacaktir.
Yürümeye baslayan bebekler için artik oyuncaklardan ziyade eve esyalari dikkat çekmektedir. Etrafinda gördügü esyalar özelikle parlak ve küçük olanlar onlar için bulunmaz ve essiz oyuncak gibidir. Sürekli onlara dogru gider ve onlari ellerine alip karistirmak isterler. Bu dönme çocuklari olan ebeveynler odalarda ki esyalari tercih ederken bu olasiligi dikkate alip tercihlerini dikkatli yapmalari gerekiyor. Oyuncaklari ise küplerden sekiller yapmak veya oyuncaklari farkli yerlere tasimak seklinde seçilebilir. Parmaklarinin da gelisimi arttigi için büyük parçali tak çikar oyuncaklar olan Legolar hem yararli hem pratik olabilir. Ayrica bu dönemde yürümesi ile ilgili itebilecegi çekebilecegi tekerlekli yürüyen oyuncaklar da tercih edilebilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder