21 Mayıs 2011 Cumartesi

Magnezyum Nedir ? Magnezyum Eksikligi Nelere Yol Açar

Magnezyum insan vücudu için çok önemli olan 11 mineralden birisidir. Organizmada yer alan hemen hemen 20-28 gram magnezyumu % 60'i kemik ve dislerde, %49'u kaslarda yer aliyor. Kanda ise toplam magnezyumun %1'i bulunuyor. Vücutta bulunan 300'den fazla biyokimyasal ve metabolik reaksiyonda önemli bir rolü vardir. Özellikle kaslarin fonksiyonlari ve sinir sisteminin fazla duyarli olmasini azaltir. Bu sekilde sakinlesme yönünden çok faydalidir.



Yeterli miktarda magnezyum destegi ile ritim bozuklugu, hipertansiyon gibi kalp rahatsizlari önlenebilir. Kanda bulunan seker miktarinin düzenlenmesi içinde magnezyum çok etkilidir. Sinir sistemi ve gerginlik üzerinde olusturdugu olumlu etkiyle saglik açisindan çok faydalidir.


Magnezyum Eksikligi Nelere Yol Açar


Kadinlar için günlük magnezyum miktari 320 mg; erkekler için ise 400 mg’dir. Magnezyum eksikliginde kisi kendisini yorgun hisseder, mide bulantusu ve kramp gibi durumlar görülür. Ayrica kalp çarpintilari olabilir.


Asiri magnezyum alimi nelere yol açar


Fazla miktarda magnezyum alimi ishal tarzi sindirim sistemi problemlerinin olusmasina neden olur. Tansiyon sorunlarina ve gerçek bir yorgunluk durumuna neden olur. Bu durumlar aniden olusabilir. Böbrek yetmezligi problemi yasayanlar kesinlikle doktor gözetiminde magnezyum almalari gerekir.


Magnezyum Hangi Besinlerde Vardir


* Kakao ve çikolata
* Ayçiçegi tohumu, susam, badem, yer fistigi, findik
* Kuru fasulye ve mercimek gibi kuru sebzeler
* Kuzu kulagi ve ispanak
* Bugday tohumu ve unu
* Müsli
* Yulaf ve tam tahilli ekmek
* Midye ve salyangoz
* Karides
* Mineral su

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder