21 Mayıs 2011 Cumartesi

Ayva – Ayvanin Faydalari

Iri ve pembe renkli çiçek açan ayva sari renkli, tüylü, küçük çekirdekli, iri ve sert bir meyvedir. A ve B vitaminleri yönünden çok zengin olan bir meyvedir.



Ayvanin Faydalari ;
1- Ayva mideyi ve bagirsaklari güçlendirir.
2- Ishal problemini ortadan kaldirir ancak kabizliga yol açabilir
3- Karaciger tembelligini önler
4- Kani temizler
5- Kalp çarpintisina karsi etkilidir
6- Bronsit ve verme tarzi akciger sorunlarina ve öksürüge karsi faydalidir
7- Gelisme çaginda olan çocuklar için kemik gelisimi yönünden faydalidir.


Ayva Nasil Tüketilir?
Ayva çig bir sekilde yenilirse sindirilmesi zor olur. Bu yüzden komposto tarzi pisirilerek veya reçeli yapilarak yenilmesi önerilir. Ayva çekirdeklerinin kaynatilarak elde edilen su içildigi zaman ses kisilmasina ve öksürüge iyi gelir. Bu su saça sürülürse saça canlilik verir. Egzama ve basur memeleri sürüldügü zaman sikayetleri hafifletir. Yüz ve boyunda olusan kirisikliklari azaltir. Ayva yapragi çayi içilirse gerginligi yok eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder