21 Mayıs 2011 Cumartesi

Badem ve Madem yaginin faydalari

Pembe ve beyaz renkli çiçek açan badem agaci meyvesidir. Olgunlastiktan sonra sert bir kabuk ile kaplanir. Acibadem ve tatli badem olmak üzere iki türü vardir. Bademin, diger kabuklu olan yemisler gibi, besin degeri yüksektir. Içinde bolca E vitamini, kalsiyum, magnezyum, potasyum ve fosfor bulunur. Badem ezilip yagi yapilir.



Bademin Faydalari


1- Vücudu, beyne ve göze zindelik ve kuvvet verir.
2- Yüksek kalori miktariyla kilo almayi kolaylastirir.
3- Bas ve böbrekte olusan agrilari azaltir.
4- Soguk alginligi ve bronsite karsi etkilidir
5- Birçok sifayi içerisinde bulunduran özel bir yagdir
6- Badem yagi kabizligi sonra erdirir
7- Aci badem yagi böbrekler temizler, böbrek iltihabini sona erdirir ve böbrek kumlarini döker
8- Basur olan bölgeye sürülürse agri ve yanmayi yok eder
9- Egzama kasintisini azaltir
10- Tatli badem yagi en eski bakim ürünlerinden birisidir.
11- Hassas ciltlere sürülürse cildi besler ve pürüzleri yok eder.


Badem ve Badem Yagi Nasil Kullanilir


Badem taze olarak yenildigi gibi olgunlastiktan sonra çekirdegi de yenilebilir. Yemeklere ve tatlilara farkli bir lezzet verir. Ayrica besin degerini yükseltir. Badem yagi makyaj çikartici, cilt temizleyici ve yumusatici olarak kullanilir. Gebelerin cilt çatlaklarini yok eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder